Programma
AVROTROS

Cornald Maas doet (ongeordend) boekje open over alle Songfestival ins en outs

foto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. Cornald Maas doet (ongeordend) boekje open over alle Songfestival ins en outs

Bart Arens is met Aan De Slag! neergestreken in Malmö, waar deze week het Eurovisie Songfestival plaatst vindt. Hij sprak met Cornald Maas over zijn interessante voorbereiding, ESF-roddels en de bookmakers.

De mensen thuis krijgen dit niet mee, maar Cornald loopt de weken voor het Songfestival begint altijd met een enorm kladblok rond, waarin hij feitjes en opvallende dingen over het evenement verzamelt. Bart verwacht dat, als Cornald live commentaar doet, hij een keurig uitgeprint velletje heeft met daarop alle informatie die hij nodig heeft in chronologische volgorde. Maar niets lijkt minder waar. “Als andere mensen die papieren zien, dan denken ze dat ze met een soort gek te maken hebben”, vertelt Cornald. Het is een grote krabbelpartij van aantekeningen, gearceerde woorden en pijlen. Hij had gedacht dit jaar een keer keurig voor de dag te komen, maar… “Het is weer mislukt. Dus ook met Jacqueline Govaert zo meteen zal ik het toch a l’improviste een beetje doen, kijkend naar die rommelige papieren.”

Roddels

Bart is op zoek naar verse roddels rondom het ESF van 2024. “We hadden natuurlijk ‘pino-gate’, de hele discussie rondom de blauwe vogel van Joost”, vertelt Cornald. “Maar die heeft inmiddels helemaal z’n momentum en z’n beslag gekregen. Dat staat voor de kinderlijke beleving in de tijd dat Joost nog een kind was, daar staat die vogel voor.” De sfeer is volgens Cornald goed. Wel zijn er heel veel beveiligingscontroles.

En wat de voorspelling is van Cornald voor de uitslag? Dat check je, samen met het hele gesprek, in de video hieronder!

Video niet beschikbaar

Aan De Slag! in Malmö

Van maandag 6 tot en met vrijdag 10 mei hoor je Aan De Slag! iedere ochtend tussen 09.00 en 12.00 uur live vanaf het grootste liedjesfestijn ter wereld: het Eurovisie Songfestival in Zweden.

Ster advertentie
Ster advertentie